Designer Cassandra Dillon describes herself as a perfectionist, which is each a blessing and a curse when designing your personal household residence!

‘There are limitless potentialities when constructing your personal residence from scratch,’ she says. ‘As a really detailed particular person, I hate getting issues improper, and nobody is tougher to please than your self.’

The house is situated on a 25 hectare property in Pink Hill, on Victoria’s Mornington Peninsula, and shared together with her husband Michael, two kids Emma (7) and Jack (5). 

Working in collaboration with Marc Debney from Genton Structure and F3 Studio, Cassandra envisioned a recent residence with a pure, heat really feel. A supply of inspiration was Robin Boyd’s 1967 Baker Home the place the couple was married. ‘This undoubtedly influenced a number of the design, particularly the stone partitions and our want for a sheltered courtyard on the rear of our home,’ says Cassandra. 

The opposite key inspiration was the location’s views, which have been framed at each alternative. Particularly, the cantilevered roof and excessive ceilings are a significant function within the residing and eating space, opening the entire room to the outside through floor-to-ceiling home windows. 

‘A lot time was spent executing the element of those home windows, however it paid off. The home windows body the view completely!’ says Cassandra. ‘The view down into the valley is simply beautiful and supplies a always evolving art work.’

Complementing the function stone walling (containing supplies drawn from a neighborhood quarry) are noticed gum timber finishes, which additional the house’s connection to panorama. ‘I like consistency in a house’s finishes; it helps make the house really feel calm for its occupants.’

Furnishings are equally earthy and textural, whereas being sturdy sufficient to go well with kids and the household’s pet. (‘It’s a balancing act!’ says Cassandra). 

Whereas this house is all concerning the panorama through the day, at night time it transforms into a comfortable haven for the household of 4 via the facility of lighting. What a dream!

Source link